Verslag van een boeiend werkbezoek in Ten Boer

wisselwoningen TB.jfif
peter_vierkant.jpg
Door Peter Rebergen op 13 januari 2020 om 11:24

Verslag van een boeiend werkbezoek in Ten Boer

Zaterdag 10 januari was de fractie van de ChristenUnie gemeente Groningen op werkbezoek in Ten Boer en Woltersum. We waren te gast bij boerderij Koe en jij, bezochten de wisselwoningen, de sloop aan de Hamplaats en de bouw van het kindcentrum en we hebben het in Woltersum gehad over de dorpsvernieuwing. Lees hier het verslag van een geslaagd werkbezoek!

De ochtend begon met een bezoek aan boerderij Koe en jij in Ten Boer. Adrian Langereis liet ons zijn bedrijf zien en vertelde ons op welke manier hij zijn veeteeltbedrijf runt. We hebben gesproken over het buitengebied van de nieuwe gemeente, over de verbinding van het buitengebied met de stad.

Na deze ontmoeting brachten we een bezoek aan de wisselwoningen in Ten Boer, waarbij één van de bewoners ons een woning heeft laten zien. Hij heeft hierbij toegelicht hoe het proces loopt en tegen wat voor praktische zaken de bewoners aanlopen. De verwachting is dat de bewoners na ongeveer anderhalf jaar terug kunnen naar hun nieuwe woning aan de Fazanthof. Dit is voor de bewoners een ingrijpende, maar noodzakelijke periode.

Tijdens onze lunchwandeling, waarbij we mochten genieten van een voortreffelijke lunch afkomstig van bakkerij Henk Post, hebben we de sloop van de Hamplaats en de bouw van het kindcentrum in Ten Boer bekeken. Vervolgens werden we door Huib van de Ziel ontvangen op De Slingertuin in Woltersum. We kregen een rondleiding door de zorgboerderij, waarbij Huib ons vertelde hoe hij de cliënten ondersteunt en begeleidt en wat hij daarbij allemaal tegenkomt. Daarna hebben we het gehad over de dorpsvernieuwing in Woltersum,  waarbij we tijdens een wandeling onder andere de school, de kerk en het dorpshuis De Bongerd hebben kunnen bewonderen. De Bongerd vervult een belangrijke rol binnen Woltersum: het is naast een dorpshuis ook de voetbalkantine en een gymzaal voor de school.

Al met al was het een leerzaam en waardevol werkbezoek!

Deel dit bericht

Labels: