Spoeddebat coronamaatregelen: “Laten we met elkaar meedenken in plaats van tegenover elkaar te staan”

Markt in coronatijd.jpg
Oog voor elkaar logo blauw.jpg
Door ChristenUnie Groningen op 4 juni 2020 om 10:48

Spoeddebat coronamaatregelen: “Laten we met elkaar meedenken in plaats van tegenover elkaar te staan”

Tijdens het spoeddebat van woensdag 3 juni over de nieuwe coronamaatregelen in de gemeente Groningen heeft Tessa Moorlag zich uitgesproken voor een flexibele en coöperatieve opstelling vanuit de gemeente. Tessa complimenteerde het college van burgemeester en wethouders daarom over de open en flexibele houding richting belanghebbenden, maar zag ook ruimte voor verbetering. Hieronder de belangrijkste punten van Tessa haar inbreng tijdens het spoeddebat.

Deze week beleefden we een heuglijk moment waarop we langzaam met elkaar de straat weer op mochten en de terrassen opengingen. Tegelijkertijd werd goed duidelijk dat de anderhalve meter samenleving nieuwe situaties en regels met zich meebrengt. We begrijpen dat deze regels nodig zijn om met elkaar de gezondheid van onze inwoners te waarborgen. We hebben begrepen dat het college van Burgemeester en Wethouders dit mét onze inwoners wil doen en dat ze mee wil denken in moeilijke situaties die door deze regels ontstaan. We willen het college dan ook complimenteren over deze houding, de ChristenUnie denkt net als het college dat dit een tijd is waarin we het met elkaar moeten doen en waarin we niet tegenover elkaar moeten staan.

Hoewel er van tevoren veel overleg heeft plaatsgevonden tussen de gemeente en alle betrokkenen, bleek dat de communicatie niet overal goed is verlopen. De ChristenUnie heeft het idee dat de communicatie over de gevolgen voor onder andere fietsers actiever en duidelijker gedeeld kon worden met onze inwoners.  Daarnaast zijn binnen de horeca lastige situaties ontstaan. We vernamen dat bepaalde maatregelen pas laat zijn gecommuniceerd en dat er locaties zijn waar het lastig is om voldoende ruimte voor een fatsoenlijke terrasopstelling te creëren. We vragen het college daarom tijdig te communiceren met ondernemers, fietsers en andere betrokkenen in de binnenstad en om in de afspraken die worden gemaakt met ondernemers flexibel te zijn en mee te denken.

Zoals we al eerder aangaven zien wij deze tijd als een periode waarin we intensief met elkaar moeten samenwerken en meedenken. We hebben het vertrouwen in ons college dat zij met onze inwoners mee wil denken. Onze inwoners zijn in ieder geval bereid om mee te denken en waar nodig een stapje opzij te doen hebben we de afgelopen tijd gezien. Laten we proberen met elkaar onze stad zo gezond en gelukkig mogelijk te houden en met elkaar mee te denken in plaats van tegenover elkaar te staan.

Labels: