Vrijwilligersprijs Barmhartige Samaritaan 2020 naar Kledingbank De Zeecontainer

Foto uitreiking barmhartige samaritaan 2020.jpg
Oog voor elkaar logo blauw.jpg
Door ChristenUnie Groningen op 23 december 2020 om 16:00

Vrijwilligersprijs Barmhartige Samaritaan 2020 naar Kledingbank De Zeecontainer

Ieder jaar reikt onze fractie de ‘Barmhartige Samaritaan’ uit, een vrijwilligersprijs waarbij wordt verwezen naar de Bijbelse gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Met deze prijs willen we aandacht vragen voor het belang van vrijwilligerswerk in de gemeente, en laten zien wat voor mooie initiatieven er al bestaan. Met de prijs worden mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de gemeente Groningen in het zonnetje te gezet.

Dit jaar mocht voorzitter Natascha Snoek de prijs ontvangen namens kledingbank De Zeecontainer. De Zeecontainer is een stichting die kleding inzamelt en deze kosteloos beschikbaar stelt aan inwoners uit de gemeente Groningen met een minimaal inkomen. Daarnaast kunnen mensen die zich bij De Zeecontainer hebben aangemeld ook schoenen, speelgoed en kleine huishoudelijke artikelen krijgen.

Op woensdagmiddag 23 december nam Natascha de prijs in ontvangst uit handen van onze fractievoorzitter Gerben Brandsema. “Elke week komen zo’n 200 huishoudens langs bij De Zeecontainer. Het is enerzijds jammer dat het nodig is, maar tegelijkertijd is het zo waardevol dat De Zeecontainer bestaat", aldus Brandsema. "Het is meer dan een plek om kleding en andere spullen uit te zoeken, het is ook een plek waar mensen terecht kunnen voor een luisterend oor. Kortom: een terechte winnaar.”

Labels: ,