Vacature Steunfractielid

Functieomschrijving

Als lid van de steunfractie lees je mee op de verschillende onderwerpen die voorbijkomen in de gemeenteraad en adviseer je de raadsleden. Je schuift een aantal keer per maand aan bij de vergadering op maandagavond, afhankelijk van de onderwerpen die besproken worden. Het is niet noodzakelijk om een expert te zijn in het gebied waarop je meeleest. Motivatie om je te verdiepen in de beleidsstukken en de relevante ontwikkelingen rondom de beleidsstukken is wel van belang. Er is ruimte om te kijken welke onderwerpen bij jou passen. Als steunfractielid werk je nauw samen met het raadslid dat het betreffende onderwerp in portefeuille heeft. Het werk als steunfractielid geeft je de mogelijkheid om te ontdekken of de politiek bij je past: veel raadsleden zijn begonnen bij de fractie als steunfractielid.  

Als steunfractielid ben je volwaardig lid van de fractie. Je hebt de vrijheid om onderwerpen naar je interesse verder uit te diepen en je mening wordt ook op onderwerpen waarop je niet meeleest serieus meegewogen. Daarnaast kun je deelnemen aan werkbezoeken van de fractie. 

Wat vragen wij van jou? 

 • Je vindt het interessant om je te verdiepen in wat er speelt in de gemeente Groningen; 

 • Je bent geïnteresseerd in (gemeente-)politiek en hebt affiniteit met de ChristenUnie; 

 • Je bent bereid om een aantal keer per maand aan te schuiven bij fractievergaderingen op maandagavond; 

 • Je bent gemiddeld 4 uur per week beschikbaar (in overleg); 

 • Je bent bereid om thuis (met een kritische blik) stukken te lezen en voor te bereiden. 
   

Wat kun jij van ons verwachten? 

 • Een unieke mogelijkheid om in één van de grootste gemeenten van Nederland mee te denken over politieke keuzes die inwoners direct raken; 

 • Een unieke mogelijkheid om werkervaring op te doen en je eigen netwerk te vergroten; 

 • Een enthousiast team en een prettige werksfeer; 

 • Mogelijkheden voor het volgen van cursussen en verdieping in de christelijk-sociale politiek. 

 

Herken jij je grotendeels in bovenstaande eigenschappen en ben je geïnteresseerd in deze vacature? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV vóór 15 februari naar christenuniegroningen@gmail.com. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Peter Rebergen (06 198 122 68).