ChristenUnie Groningen stelt vragen na 'verontrustende stijging' in gebruik lachgas

lachgas.jpg
Oog voor elkaar logo blauw.jpg
Door ChristenUnie Groningen op 30 april 2019 om 15:20

ChristenUnie Groningen stelt vragen na 'verontrustende stijging' in gebruik lachgas

De ChristenUnie, het CDA, 100% Groningen en de SP in de gemeente Groningen hebben naar aanleiding van de berichtgeving over de toename van het gebruik van lachgas rond Koningsdag vragen gesteld aan het college.

Fractievoorzitter Brandsema vindt de toename in het gebruik van lachgas verontrustend, aangezien de gezondheidseffecten nog steeds niet volledig duidelijk zijn. Ook het zwerfafval dat ontstaat na het gebruik  en de sterke broeikaswerking van lachgas zijn redenen om het gebruik van lachgas ter discussie te stellen. Om het gebruik terug te dringen wordt het college o.a. gevraagd naar de voor- en nadelen van het verbieden van lachgas in de openbare ruimte.

Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gerben Brandsema: “We hebben geconstateerd dat het gebruik van lachgas een aantal negatieve effecten heeft. Zo ontstaat er zwerfafval doordat de ballonnen en gaspatronen na gebruik op de grond worden gegooid. Daarnaast maken wij ons zorgen om de gezondheidseffecten van lachgasgebruik, aangezien nog steeds niet volledig duidelijk is wat de gevolgen voor de gezondheid zijn. Deze effecten baren ons zorgen, waardoor we besloten hebben om vragen te stellen aan het college.”

Bron foto: Suksawat Leeuwarden

Deel dit bericht

Labels: