Vragen aan college omtrent vertraging versterkingsoperatie Ten Boer

scheuren groningen.jpg
peter_vierkant.jpg
Door Peter Rebergen op 10 juni 2020 om 14:00

Vragen aan college omtrent vertraging versterkingsoperatie Ten Boer

Op 22 april hebben wij vragen gesteld over het beschikbare budget voor de versterking in Ten Boer. Het budget dat aan inwoners beschikbaar is gesteld is namelijk niet altijd voldoende, afgaande op de van de aannemers ontvangen offertes. Het college heeft eerder aangegeven dat bewoners gecompenseerd zullen worden wanneer het budget vanuit de overheid niet toereikend is. Nu blijkt dat er eerst een onafhankelijke beoordeling over de hoogte van de offertes moet plaatsvinden, wat voor vertraging van de versterkingsoperatie kan zorgen. Daarnaast moet er bij het Rijk om extra budget moet worden gevraagd, wat ook tijd kost. 

Om antwoorden te krijgen op waarom de procedure vertraging oploopt, heb ik samen met de SP en GroenLinks vragen gesteld aan het college. We vragen van het college wat zij kunnen doen om dit proces te versnellen. Samen met een aantal andere fracties hameren we regelmatig op het belang van heldere communicatie met bewoners over schade en versterking. Onzekerheid en onduidelijkheid kunnen grote gevolgen hebben op het mentale welzijn van gedupeerden van aardbevingsschade. We willen daarom weten waarom er nog niet met de bewoners is gecommuniceerd dat de versterking vertraging oploopt, maar ze via een aannemer moesten horen over de vertraging in het proces.

Deel dit bericht

Labels: ,