Verkiezingsblog #6: De ChristenUnie is er voor álle Groningers!

FOTO_INGEdinsdag 23 oktober 2018

Tot aan de verkiezingen op 21 november publiceren we elke maandag een verkiezingsblog. Hierbij kun je kennismaken met onze top-5 kandidaten en hun standpunten. Vandaag daagt lijsttrekker Inge Jongman iedereen uit om mee te doen met Oog voor Elkaar, gelovig én niet-gelovig!

De ChristenUnie is er voor álle Groningers!

Ons campagnefilmpje, een prachtig filmpje om in 40 seconden te laten zien waar we gaan en staan, laat zien dat de kern van wat wij voor de stad willen, draait om oog voor elkaar hebben. Geven om elkaar, iets  doen voor de ander, iets betekenen voor je naaste. Ach, het woord naaste. Dat is toch zo’n christelijke term? Als je het vervangt door de ander is het precies het zelfde. Je naaste dat is je buurvrouw, je geliefde, je oma in het verzorgingstehuis, je studiegenoot drie straten verderop. En die ChristenUnie, die partij is toch alleen voor christenen? Die vraag kregen we bij de start van onze partij (2000) best wel vaak. Mensen vonden ons wel sympathiek, maar “die C” ervoor, vond men toch wel te ver gaan.

We zijn inmiddels 18 jaar verder. We zijn als partij verder gegroeid. En we merken dat onze “C” voor de naam mensen niet meer tegenhoudt, maar juist aanspreekt. Ook mensen die niet-gelovig zijn. We merken dat mensen de manier waarop wij politiek actief zijn, fijn vinden. Wij proberen goed te luisteren naar wat er speelt bij de mensen. En proberen de stad met de input van de inwoners een beetje mooier te maken. Lukt dat altijd? Nee, helaas niet want met twee zetels kun je niet altijd gelijk krijgen. Maar we laten die stem wel horen!

Afgelopen zaterdag hebben we geflyerd in Beijum. Prachtige gesprekken hebben we gehad over wel of niet stemmen, over wat onze drijfveren zijn of hoe duurzaam wij willen zijn. Maar op veel meer plekken in de stad hebben we gemerkt dat er meer mensen zijn die voor de ChristenUnie gaan. Het feit dat we een partij zijn die vanuit het geloof politiek bedrijft, maakt daarbij niet uit. Het feit dat we een partij zijn die nuchter en weloverwogen vanuit een overtuiging politiek actief is, maakt wél uit. En dat we voor meer geld voor handhaving zijn, meer geld willen investeren in sport en over tien jaar weer trots willen zijn op onze schoolgebouwen, maakt dat mensen op deze punten ook voor de ChristenUnie gaan. We willen ook meer huizen bouwen voor starters, studenten en senioren. Goede voorzieningen willen we behouden in wijken en in de dorpen Haren en Ten Boer. Goede en betaalbare zorg voor wie dat nodig heeft.

Dus arm of rijk, gelovig of niet-gelovig, jong of oud, man of vrouw, de ChristenUnie wil een Groningen waarin we er voor elkaar zijn! Dat zijn geen loze woorden, we menen het écht!

« Terug

Reacties op 'Verkiezingsblog #6: De ChristenUnie is er voor álle Groningers!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.