ChristenUnie pleit voor dorpswethouder bij herindeling

pexels-photo-397096.jpegdonderdag 22 februari 2018

De gezamenlijke ChristenUnie-fracties van Haren, Ten Boer en Groningen pleiten bij een herindeling voor een dorpswethouder. Het is één van de tien herindelingsbeloften die de gezamenlijke fracties gisteren hebben gedaan bij een ledenvergadering.

“We kunnen ons voorstellen dat mensen denken dat hun dorp straks ondergeschikt wordt aan de stad”, aldus fractievoorzitter Inge Jongman van de CU-fractie in Groningen. “Daarom is het belangrijk dat een dorpswethouder en gebiedsregisseur namens en vanuit de dorpen kunnen handelen. Ze kunnen integraal zaken aanpakken binnen de nieuwe kernen, al raakt het andere portefeuilles. Ook hebben ze actief contact met vertegenwoordigers vanuit de dorpen zelf.”
Dieta Praamstra, fractievoorzitter van CU Haren:  “Sommige beloftes zijn al gedaan in de onderhandelingen met de gemeente Groningen, maar we willen ons als ChristenUnie ook politiek verbinden aan deze beloftes.”

Peter Rebergen, van CU Ten Boer, sluit aan: “We maken hiermee een duidelijke keuze voor sterke gemeenschappen in de dorpen. En door de samenvoeging kunnen we elkaar ook versterken: een concreet voorbeeld is de aardbevingsproblematiek”.

In de gedane beloftes staat ook dat verschillende voorzieningen open gehouden moeten worden, zoals de gemeenteloketten. Ook wil de CU graag dat er met en door de inwoners van Haren een dorpsvisie wordt ontwikkeld. Op die manier kan met hun wensen rekening gehouden worden in het beleid.
Om elkaars gemeenten beter te leren kennen, zullen de gezamenlijke fracties binnenkort samen op bezoek gaan in Haren, Ten Boer en Groningen.

Zie hieronder het uitgewerkte plan van de ChristenUnie Groningen:

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie pleit voor dorpswethouder bij herindeling'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.