Inge Jongman kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Groningen

Inge Sten.jpg
Oog voor elkaar logo blauw.jpg
Door ChristenUnie Groningen op 29 oktober 2021 om 12:00

Inge Jongman kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Groningen

Wethouder Inge Jongman is voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart voorgedragen als lijsttrekker van de ChristenUnie in gemeente Groningen.

Inge Jongman is sinds 2002 actief voor de ChristenUnie in de gemeenteraad en sinds 2019 wethouder van de gemeente Groningen. Jongman: “Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat de ChristenUnie in mij stelt. De afgelopen jaren heb ik mij vol mogen inzetten voor de sociaal-christelijke waarden in de gemeente en daar ben ik nog lang niet klaar mee.”

Jongman wil zich blijven inspannen voor de menselijke maat in de gemeente. “Wij staan ervoor dat de gemeente om kijkt naar alle inwoners, vanuit de overtuiging dat ieder mens belangrijk is”, aldus Inge Jongman. “De nabijheid van de gemeente moet ervaren worden in elke wijk en elk dorp in onze gemeente.” Over het wethouderschap wil ze nog niet te ver vooruitlopen. “Ik zou erg dankbaar zijn als ik terug mag keren als wethouder, maar onze waarden staan voorop."

Sten Wennink staat op nummer 2 van de voorlopige lijst en is daarmee beoogd fractievoorzitter. Hij is sinds 2019 actief binnen de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie en in het dagelijks leven is hij werkzaam als docent op de Hanzehogeschool Groningen. “Met Inge en Sten laten we zien waar we als partij voor willen staan”, aldus het bestuur van de ChristenUnie in Groningen. “Inge is voor ons de ervaring en continuïteit en Sten is de vernieuwing, twee waarden die we ook in onze campagne willen uitstralen.”  

Huidig fractievoorzitter Gerben Brandsema heeft ervoor gekozen om na deze periode niet terug te keren in de raad. “Raadslid zijn is een eervolle taak, die ik met veel plezier en energie vervul. Tegelijkertijd vraagt het raadslidmaatschap in een kleine coalitiefractie veel tijd naast mijn reguliere baan en mijn gezin. Dat is soms behoorlijk balanceren. Met een tweede kindje op komst kies ik voor meer balans tussen mijn gezin en werk.” Hij wil het fractievoorzitters-stokje met vertrouwen overgeven aan Wennink. “Wij kennen Sten als een teamspeler met oog voor wat er voor bewoners belangrijk is in gemeentepolitiek.”

Op dit moment heeft de gemeenteraadsfractie drie zetels. Raadslid Tessa Moorlag heeft aangegeven niet door te gaan. Raadslid Peter Rebergen staat op plek 3 van de voorlopige kandidatenlijst. De kandidatenlijst wordt op 25 november voorgelegd op de algemene ledenvergadering. Na goedkeuring van de leden wordt de lijst definitief gemaakt. 

Deel dit bericht

Labels: ,