Berichten geschreven door ChristenUnie Groningen

 1. Inge Sten.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 29 oktober 2021

  Inge Jongman kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Groningen

  Wethouder Inge Jongman is voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart voorgedragen als lijsttrekker van de ChristenUnie in gemeente Groningen.

  Inge Jongman is sinds 2002 actief voor de ChristenUnie in de gemeenteraad en sinds 2019 wethouder van de gemeente Groningen. Jongman: “Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat de ChristenUnie in mij stelt. De afgelopen jaren heb ik mij vol mogen inzetten voor de sociaal-christelijke waarden in de gemeente en daar ben ik nog lang niet klaar mee.”

  lees meer

  Labels: ,

 2. Oproep Twitter.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 18 juni 2021

  Kandidaat-raadsleden gezocht!

  Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De ChristenUnie in Groningen is daarom op zoek naar geschikte kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad! Ben jij lid van de ChristenUnie en hebt je belangstelling voor een plek op de kandidatenlijst? Of ken je iemand die je daar geschikt voor vindt? Lees dan snel verder!

  lees meer

  Labels:

 3. gatochfietsen.jpeg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 15 april 2021

  Ga toch fietsen: vier mooie routes door de provincie

  Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat we steeds vaker buiten te vinden zijn! Helaas laat de huidige situatie nog niet zo veel toe, maar als fractie kijken we graag naar wat wél kan in deze tijd. Wat we bijvoorbeeld graag doen met mooi weer is fietsen door de provincie. Fietsen is een uitstekende manier om in beweging te blijven, goede gesprekken met elkaar te voeren en de omgeving te verkennen. Er is zo veel moois buiten de stad te vinden! Graag delen wij daarom onze vier favoriete routes met jullie, naar elke windstreek één. Of het nou op een normale fiets, e-bike of racefiets is, geniet van al het moois dat Groningen te bieden heeft: ga toch fietsen!  

  lees meer
 4. Foto uitreiking barmhartige samaritaan 2020.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 23 december 2020

  Vrijwilligersprijs Barmhartige Samaritaan 2020 naar Kledingbank De Zeecontainer

  Ieder jaar reikt onze fractie de ‘Barmhartige Samaritaan’ uit, een vrijwilligersprijs waarbij wordt verwezen naar de Bijbelse gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Met deze prijs willen we aandacht vragen voor het belang van vrijwilligerswerk in de gemeente, en laten zien wat voor mooie initiatieven er al bestaan. Met de prijs worden mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de gemeente Groningen in het zonnetje te gezet.

  lees meer
 5. CU2019-32.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 25 november 2020

  ChristenUnie gemeente Groningen zoekt versterking

  Onze gemeenteraadsfractie is op zoek naar nieuwe mensen! Lijkt het jou leuk om onze fractie te ondersteunen en geloof een stem te geven in de gemeente Groningen? 

  lees meer

  Labels:

 6. Uitnodiging ALV website.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 28 oktober 2020

  Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

  Het bestuur van de ChristenUnie Groningen nodigt u bij dezen graag uit voor een algemene ledenvergadering op donderdagavond 26 november vanaf 20:00 uur. Zoals bekend kan er vanwege de corona-maatregelen geen fysieke ALV plaatsvinden. Om deze ontmoeting toch mogelijk te maken, zullen we de algemene ledenvergadering digitaal organiseren.

  lees meer

  Labels:

 7. Knack.be.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg TOP5CU-8147.jpg
  Door ChristenUnie Groningen, Gerben Brandsema op 28 oktober 2020

  ChristenUnie Groningen bezorgd over gevolgen coronacrisis op mentale gezondheid jongeren

  De ChristenUnie maakt zich zorgen om de gevolgen die de coronacrisis kan hebben op de mentale gezondheid, met name onder jongeren. Daarmee delen wij de zorgen van de Nederlandse Geestelijke gezondheidszorg (ggz), waar de NOS recent over berichtte. De ggz roept op tot een gezamenlijke aanpak met onder anderen huisartsen, het wijkteam, woningbouwcorporaties en politie. De ChristenUnie vraagt zich af of een gezamenlijke aanpak in de gemeente Groningen mogelijk is. Daarom stellen wij vandaag vragen aan het college van burgemeester en wethouders. 

  lees meer
 8. Oude mannen op bank.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 7 oktober 2020

  ChristenUnie Groningen lanceert “Babbel baank” in strijd tegen eenzaamheid

  Als fractie lanceren we tijdens de week tegen de eenzaamheid een plan om eenzaamheid binnen de gemeentegrenzen te bestrijden. We willen meer aandacht voor de strijd tegen eenzaamheid, en introduceren daarom samen met het CDA en de Stadspartij de “Babbel baank”. Daartoe dienen we een motie in tijdens de gemeenteraad van 7 oktober.

  lees meer

  Labels:

 9. Tentenkamp Moria
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 15 september 2020

  Waarom wij de oproep aan het kabinet om meer te doen voor vluchtelingen kamp Moria ondertekenen

  Afgelopen week was er veel te doen rondom de brand in kamp Moria op Lesbos, waardoor meer dan 12.000 kwetsbare vluchtelingen zonder onderdak, eten en drinken kwamen te zitten. Na de brand ontstond snel de discussie wie deze brand had veroorzaakt, en werd door sommigen zelfs gesteld dat het 'de eigen schuld' van de vluchtelingen was. Voor onze fractie staat echter als een paal boven water dat deze brand, zelfs als die door een tiental vluchtelingen is aangestoken, niet aan de overige 12.000 kwetsbare vluchtelingen kan worden toegeschreven, en dat Nederland in samenwerking met Europa in actie moet komen om deze kwetsbare mensen te evacueren en in veiligheid te brengen.

  lees meer

  Labels:

 10. Stadhuis Groningen.jpeg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 1 juli 2020

  Onze inbreng tijdens het voorjaarsdebat

  In het voorjaarsdebat van vandaag kijken we vooruit naar het komende jaar en naar de opgaven en keuzes die gemaakt moeten worden. Lees hieronder in de woordvoering van fractievoorzitter Gerben Brandsema wat wij als ChristenUnie belangrijk vinden. 

  lees meer