Berichten geschreven door ChristenUnie Groningen

 1. Foto uitreiking barmhartige samaritaan 2020.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 23 december 2020

  Vrijwilligersprijs Barmhartige Samaritaan 2020 naar Kledingbank De Zeecontainer

  Ieder jaar reikt onze fractie de ‘Barmhartige Samaritaan’ uit, een vrijwilligersprijs waarbij wordt verwezen naar de Bijbelse gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Met deze prijs willen we aandacht vragen voor het belang van vrijwilligerswerk in de gemeente, en laten zien wat voor mooie initiatieven er al bestaan. Met de prijs worden mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de gemeente Groningen in het zonnetje te gezet.

  lees meer
 2. CU2019-32.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 25 november 2020

  ChristenUnie gemeente Groningen zoekt versterking

  Onze gemeenteraadsfractie is op zoek naar nieuwe mensen! Lijkt het jou leuk om onze fractie te ondersteunen en geloof een stem te geven in de gemeente Groningen? 

  lees meer

  Labels:

 3. Uitnodiging ALV website.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 28 oktober 2020

  Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

  Het bestuur van de ChristenUnie Groningen nodigt u bij dezen graag uit voor een algemene ledenvergadering op donderdagavond 26 november vanaf 20:00 uur. Zoals bekend kan er vanwege de corona-maatregelen geen fysieke ALV plaatsvinden. Om deze ontmoeting toch mogelijk te maken, zullen we de algemene ledenvergadering digitaal organiseren.

  lees meer

  Labels:

 4. Knack.be.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg TOP5CU-8147.jpg
  Door ChristenUnie Groningen, Gerben Brandsema op 28 oktober 2020

  ChristenUnie Groningen bezorgd over gevolgen coronacrisis op mentale gezondheid jongeren

  De ChristenUnie maakt zich zorgen om de gevolgen die de coronacrisis kan hebben op de mentale gezondheid, met name onder jongeren. Daarmee delen wij de zorgen van de Nederlandse Geestelijke gezondheidszorg (ggz), waar de NOS recent over berichtte. De ggz roept op tot een gezamenlijke aanpak met onder anderen huisartsen, het wijkteam, woningbouwcorporaties en politie. De ChristenUnie vraagt zich af of een gezamenlijke aanpak in de gemeente Groningen mogelijk is. Daarom stellen wij vandaag vragen aan het college van burgemeester en wethouders. 

  lees meer
 5. Oude mannen op bank.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 7 oktober 2020

  ChristenUnie Groningen lanceert “Babbel baank” in strijd tegen eenzaamheid

  Als fractie lanceren we tijdens de week tegen de eenzaamheid een plan om eenzaamheid binnen de gemeentegrenzen te bestrijden. We willen meer aandacht voor de strijd tegen eenzaamheid, en introduceren daarom samen met het CDA en de Stadspartij de “Babbel baank”. Daartoe dienen we een motie in tijdens de gemeenteraad van 7 oktober.

  lees meer

  Labels:

 6. Tentenkamp Moria
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 15 september 2020

  Waarom wij de oproep aan het kabinet om meer te doen voor vluchtelingen kamp Moria ondertekenen

  Afgelopen week was er veel te doen rondom de brand in kamp Moria op Lesbos, waardoor meer dan 12.000 kwetsbare vluchtelingen zonder onderdak, eten en drinken kwamen te zitten. Na de brand ontstond snel de discussie wie deze brand had veroorzaakt, en werd door sommigen zelfs gesteld dat het 'de eigen schuld' van de vluchtelingen was. Voor onze fractie staat echter als een paal boven water dat deze brand, zelfs als die door een tiental vluchtelingen is aangestoken, niet aan de overige 12.000 kwetsbare vluchtelingen kan worden toegeschreven, en dat Nederland in samenwerking met Europa in actie moet komen om deze kwetsbare mensen te evacueren en in veiligheid te brengen.

  lees meer

  Labels:

 7. Stadhuis Groningen.jpeg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 1 juli 2020

  Onze inbreng tijdens het voorjaarsdebat

  In het voorjaarsdebat van vandaag kijken we vooruit naar het komende jaar en naar de opgaven en keuzes die gemaakt moeten worden. Lees hieronder in de woordvoering van fractievoorzitter Gerben Brandsema wat wij als ChristenUnie belangrijk vinden. 

  lees meer
 8. Mensenhandel.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 24 juni 2020

  Meer aandacht voor mensenhandel in Groningen

  De fractie van de ChristenUnie Groningen vindt dat er meer aandacht en bewustwording moet komen voor mensenhandel in de gemeente Groningen. De fractie verzoekt daarom het gemeentebestuur om, in navolging van Tilburg, volgend jaar een Week tegen Mensenhandel te organiseren 

  lees meer

  Labels:

 9. Markt in coronatijd.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 4 juni 2020

  Spoeddebat coronamaatregelen: “Laten we met elkaar meedenken in plaats van tegenover elkaar te staan”

  Tijdens het spoeddebat van woensdag 3 juni over de nieuwe coronamaatregelen in de gemeente Groningen heeft Tessa Moorlag zich uitgesproken voor een flexibele en coöperatieve opstelling vanuit de gemeente. Tessa complimenteerde het college van burgemeester en wethouders daarom over de open en flexibele houding richting belanghebbenden, maar zag ook ruimte voor verbetering. Hieronder de belangrijkste punten van Tessa haar inbreng tijdens het spoeddebat.

  lees meer

  Labels:

 10. Pezen in de provincie Route 1
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 30 mei 2020

  Fietsen in de provincie

  Met het heerlijke weer dat dit weekend wordt verwacht, willen we het liefst de hele dag buiten zijn. Veel mensen gaan naar buiten en zoeken de groene plekken in de stad op. Hierbij is het belangrijk dat we elkaar de ruimte kunnen blijven geven. Gelukkig is Groningen veel meer dan de stad alleen! Een mooie manier om toch van het weer te genieten en tegelijkertijd afstand te kunnen houden, is het ontdekken van de natuur en cultuur in de provincie. 

  lees meer

  Labels: ,