Berichten geschreven door ChristenUnie Groningen

 1. Inclusieve Uniformen
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 4 maart 2024

  Inclusieve Uniformen BOA's

  Komende woensdag stemt de raad over een motie die het verbod op zichtbare uitingen van een geloofsovertuiging  in het boa-uniform afschaft. Onze fractie diende deze motie mede in.

  lees meer
 2. DorpshuisTB.JPG
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 6 juni 2023

  Tweede Kamerfractie bezoekt Groningen

  Vandaag en morgen gaat de Tweede Kamer (opnieuw) in debat over het rapport van de Parlementaire Enquête-commissie Aardgaswinning Groningen (Pegas). In voorbereiding daarop bracht op maandag 8 mei de (vrijwel) voltallige Kamerfractie van de ChristenUnie een bezoek aan Groningen. Raadslid Peter Rebergen: “De wetenschap van de grote impact op het leven van Groningers is wat het debat nodig heeft. Dat zie je pas, als je mensen in de ogen kijkt. Groningen moet recht worden gedaan, daarom is dit bezoek in de voorbereiding zo belangrijk.”

  lees meer
 3. IMG_0115.JPG
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 6 juli 2022

  Nieuwe wethouder, raadslid en woordvoerder beëdigd!

  Deze dagen vindt een regelrechte stoelendans plaats in de fractie! Met beëdiging van Inge Jongman als wethouder in het kersverse college komt haar zetel als raadslid vrij. Wij zijn blij dat wij hiervoor weer een beroep kunnen doen op de ervaring en kunde van Peter Rebergen. Voor de raad betekent het dat er weer en raadslid uit Ten Boer aanschuift. Peters rol als woordvoerder wordt dan weer overgenomen door Laurent Dwarshuis. Volgen jullie het nog een beetje? In dit stukje stellen we Inge, Peter en Laurent voor!

  lees meer
 4. Week van gebed foto
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 18 januari 2022

  Waarom wij bidden

  Meestal delen wij op deze pagina iets over de voorstellen, moties of beleid waar wij als fractie mee bezig zijn. Wij proberen onze volgers een goed beeld te geven van onze standpunten in de verschillende dossiers die spelen. 

  Over het enige onderdeel dat elke maandagavond terugkomt op de agenda, hebben wij het daarentegen niet zo vaak: de opening met gebed. Er zijn zoveel andere dingen om te benoemen, het is soms een uitdaging voor een kleine fractie met drie raadsleden de drukke politieke agenda bij te benen.

  En toch. Als de voorzitter op maandagavond vraagt: “zullen we beginnen?”, dan gaat de laptop juist dicht en houden we ons even niet bezig met politiek. Elke week bereidt een ander lid van de fractie een opening voor. Dat kan van alles zijn: een lezing uit de Bijbel, natuurlijk, maar ook een gedicht, een stuk uit een interview, een kunstwerk. Daarna spreekt diegene een kort gebed uit waarin wij om zegen vragen voor de beslissingen die worden genomen. Zo’n opening geeft een mooi inkijkje in het persoonlijke (geloofs)leven van de fractieleden, wat hen inspireert, en hun motivatie om zich in de politiek in te zetten. Maar belangrijker nog: de opening plaatst alles wat erop volgt in een bepaald perspectief. Wat dat is, verwoordt oud-Kamerlid Eppo Bruins in zijn GroenLezing treffend, als hij het heeft over gebed: 

  lees meer
 5. Groningen
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 21 december 2021

  ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor volgende generaties

  Het verkiezingsprogramma is bekend met daarin de plannen voor onze gemeente. De ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor elkaar en oog voor de volgende generaties. We willen een centraal aanmeldformulier voor basisscholen, investeren in vergroening van de openbare ruimte en in een schone aarde door verduurzaming van woningen. 

  “Wij kiezen er met ons programma voor om aan de slag te gaan voor de komende generaties, door in te zetten op eerlijker onderwijs en een groenere, klimaatadaptieve toekomst voor onze gemeente”, aldus lijsttrekker Inge Jongman. Een centraal aanmeldformulier zorgt voor minder segregatie in het onderwijs. “The early bird gets the worm” moet niet opgaan voor basisschoolkinderen.

  lees meer

  Labels:

 6. Groepsfoto top 10 2
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 10 december 2021

  Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

  De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is bekend.

  Op de toplijst zijn bekende gezichten en nieuwkomers te zien. Lijsttrekker voor komende verkiezingen is Inge Jongman. Na jaren raadslid geweest te zijn, nam zij de afgelopen periode zitting in het college B&W. Peter Rebergen staat op plek 3, daarmee is gekozen voor ervaring en kennis. Rebergen, docent in opleiding voor het speciaal en praktijkonderwijs, is sinds 2014 actief als raadslid, eerst voor zijn woonplaats Ten Boer en sinds de herindeling voor de gemeente Groningen. 

  Beoogd fractievoorzitter en nummer twee Sten Wennink is een nieuw gezicht. Wennink is docent aan de Hanze Hogeschool en zet zich sinds 2018 in als lid van de fractie.

  lees meer

  Labels:

 7. Inge Sten.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 29 oktober 2021

  Inge Jongman kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Groningen

  Wethouder Inge Jongman is voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart voorgedragen als lijsttrekker van de ChristenUnie in gemeente Groningen.

  Inge Jongman is sinds 2002 actief voor de ChristenUnie in de gemeenteraad en sinds 2019 wethouder van de gemeente Groningen. Jongman: “Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat de ChristenUnie in mij stelt. De afgelopen jaren heb ik mij vol mogen inzetten voor de sociaal-christelijke waarden in de gemeente en daar ben ik nog lang niet klaar mee.”

  lees meer

  Labels: ,

 8. Oproep Twitter.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 18 juni 2021

  Kandidaat-raadsleden gezocht!

  Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De ChristenUnie in Groningen is daarom op zoek naar geschikte kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad! Ben jij lid van de ChristenUnie en hebt je belangstelling voor een plek op de kandidatenlijst? Of ken je iemand die je daar geschikt voor vindt? Lees dan snel verder!

  lees meer

  Labels:

 9. gatochfietsen.jpeg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 15 april 2021

  Ga toch fietsen: vier mooie routes door de provincie

  Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat we steeds vaker buiten te vinden zijn! Helaas laat de huidige situatie nog niet zo veel toe, maar als fractie kijken we graag naar wat wél kan in deze tijd. Wat we bijvoorbeeld graag doen met mooi weer is fietsen door de provincie. Fietsen is een uitstekende manier om in beweging te blijven, goede gesprekken met elkaar te voeren en de omgeving te verkennen. Er is zo veel moois buiten de stad te vinden! Graag delen wij daarom onze vier favoriete routes met jullie, naar elke windstreek één. Of het nou op een normale fiets, e-bike of racefiets is, geniet van al het moois dat Groningen te bieden heeft: ga toch fietsen!  

  lees meer
 10. Foto uitreiking barmhartige samaritaan 2020.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 23 december 2020

  Vrijwilligersprijs Barmhartige Samaritaan 2020 naar Kledingbank De Zeecontainer

  Ieder jaar reikt onze fractie de ‘Barmhartige Samaritaan’ uit, een vrijwilligersprijs waarbij wordt verwezen naar de Bijbelse gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Met deze prijs willen we aandacht vragen voor het belang van vrijwilligerswerk in de gemeente, en laten zien wat voor mooie initiatieven er al bestaan. Met de prijs worden mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de gemeente Groningen in het zonnetje te gezet.

  lees meer