ChristenUnie en CDA willen maatschappelijke parkeervergunning voor vrijwilligers in Groningen

auto_parkeren.jpeg
Oog voor elkaar logo blauw.jpg
Door ChristenUnie Groningen op 28 oktober 2019 om 09:39

ChristenUnie en CDA willen maatschappelijke parkeervergunning voor vrijwilligers in Groningen

Samen met het CDA wil de ChristenUnie dat de gemeente Groningen onderzoekt of vrijwilligers een maatschappelijke parkeervergunning kunnen ontvangen. Een maatschappelijke parkeervergunning is bedoeld voor vrijwilligers en medewerkers van algemeen nut beogende instellingen (zoals kerken en welzijnsinstellingen) die voor het uitoefenen van hun werkzaamheden moeten parkeren.

De partijen ontvangen signalen dat er in Groningen behoefte is aan zo’n parkeervergunning. Een deel van de vrijwilligers is op leeftijd en heeft hierdoor een auto nodig om zich te kunnen verplaatsen. Hierdoor maken zij parkeerkosten voor het werk dat ze doen. Deze kosten kunnen na verloop van tijd flink oplopen. In andere gevallen vergoeden organisaties de parkeerkosten, vaak met geld dat eigenlijk voor onderhoud gereserveerd is.

Tessa Moorlag: “We moeten niet vergeten dat de gemeente financieel in erg zwaar weer zit. Toch onderzoeken we graag met het college wat we voor onze vrijwilligers kunnen doen. Zonder vrijwilligers kunnen veel organisaties hun werk niet goed uitvoeren, laten we ze daarom tegemoetkomen.”

René Bolle van het CDA voegt daaraan toe: “Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Andere gemeenten zoals Amsterdam komen vrijwilligers tegemoet door een maatschappelijke parkeervergunning te geven aan vrijwilligers. In Groningen krijgt niet iedere vrijwilliger zo’n tegemoetkoming. De gemeente doet al het nodige, maar wij zouden graag zien dat het college vrijwilligers extra ondersteunt in hun werk."

Het CDA en de ChristenUnie hebben schriftelijke vragen gesteld in de hoop dat de gemeente deze maatschappelijke parkeervergunning wil verstrekken. 

Labels: