Behoud Kardinge als sportcomplex voor de gehele regio

P1060518-1024x576.jpg
TOP5CU-8147.jpg
Door Gerben Brandsema op 4 maart 2020 om 17:30

Behoud Kardinge als sportcomplex voor de gehele regio

Sportcentrum Kardinge is bijna 30 jaar oud. Vanaf 24 december 1993 konden ‘Stad en provincie bezit nemen van het sportcentrum’, zo is te lezen in een krantenartikel uit het Nieuwsblad van het Noorden van die datum. Kardinge vervult een functie voor de omliggende wijken, de stad en de regio. Als grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland lijkt het me daarom goed dat Kardinge deze regionale functie ook naar de toekomst toe blijft vervullen.

Ik heb namens de ChristenUnie al eerder aangegeven graag een haalbaarheidsonderzoek te willen naar een 50 meter bad in Kardinge. Begin januari heb ik een gesprek gehad met zwemvereniging Trivia, zij geven aan dat de behoefte er nog steeds is. In Drachten wordt al sinds 2011 gesproken over nieuwbouw van hun bestaande zwembad inclusief 50 meter bad, maar na bijna tien jaar is de kogel nog steeds niet door de kerk. Mogelijk biedt dit kansen voor Groningen. Wel vindt mijn fractie dat de eventuele keuze voor een 50 meter bad afhangt van de capaciteitsbehoefte, waarbij naar de gehele regio moet worden gekeken, en de financiële mogelijkheden.

De provincie Friesland heeft 10 miljoen euro gereserveerd voor de nieuwbouw van het zwembad in Drachten. Kardinge heeft een duidelijke regionale functie, daarom vindt mijn fractie het geen gekke gedachte dat andere overheden ook een financiële bijdrage leveren aan Kardinge. Friesland laat zien dat het kan. 

Naast het sportcomplex zelf is er het gebied Kardinge, waar het sportcomplex onderdeel van is. Bij de ontwikkeling van het sportcomplex vind ik het belangrijk dat het hele gebied meegenomen wordt.

Kortom, we zien uit naar een sportcentrum dat de gehele regio voorziet van spel en plezier!

Foto: Roel Breet (OOGtv)

Deel dit bericht

Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.