ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor volgende generaties

Groningen
Oog voor elkaar logo blauw.jpg
Door ChristenUnie Groningen op 21 december 2021 om 20:15

ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor volgende generaties

Het verkiezingsprogramma is bekend met daarin de plannen voor onze gemeente. De ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor elkaar en oog voor de volgende generaties. We willen een centraal aanmeldformulier voor basisscholen, investeren in vergroening van de openbare ruimte en in een schone aarde door verduurzaming van woningen. 

“Wij kiezen er met ons programma voor om aan de slag te gaan voor de komende generaties, door in te zetten op eerlijker onderwijs en een groenere, klimaatadaptieve toekomst voor onze gemeente”, aldus lijsttrekker Inge Jongman. Een centraal aanmeldformulier zorgt voor minder segregatie in het onderwijs. “The early bird gets the worm” moet niet opgaan voor basisschoolkinderen.

Verder willen we snel werk maken van het Nationaal Isolatieprogramma, waarbij we beginnen met de slechtst geïsoleerde huizen van de inwoners met de laagste inkomens. Daarnaast gaan we ons inzetten op een circulaire economie en willen we de openbare ruimte aanpassen op klimaatverandering. Inge Jongman: “We moeten nu handelen in het belang van onze kinderen”.

Daarnaast is de ChristenUnie voor het invoeren van de woonplicht, Wennink: “Het is moeilijk voor gewone mensen om een huis te kopen in de gemeente door het tekort aan woningen, met het invoeren van de woonplicht hoeven zij niet te concurreren met beleggers.” We willen ook blijven bouwen in de gemeente met minstens 30% sociale huurwoningen op nieuwbouwlocaties.

Klik hier voor het volledige verkiezingsprogramma

Deel dit bericht

Labels: