Berichten over #GR2022

 1. FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 21 april 2022

  ChristenUnie gaat formeren met GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en SP

  Na de uitslag van de verkiezingen en het duidingsdebat van 23 maart is informateur Mattias Gijsbertsen begonnen met het zoeken naar kansrijke coalities. De ChristenUnie heeft, met het verkiezingsprogramma onder de arm, meerdere gesprekken mogen voeren. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat de informateur in zijn eindrapport op 19 april het verkennen van een coalitie tussen GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie aanbeveelt.

  lees meer
 2. Laurent.png
  Door Laurent Dwarshuis op 11 februari 2022

  Een warm huis voor iedereen

  Vandaag is het Warmetruiendag: trek een warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Niet alleen met een warme trui kan de verwarming een graadje lager, ook met een goed geïsoleerd huis.

  De gemeenteraadsverkiezingen komen snel dichterbij. Eén van de grote thema’s naast zorg en wonen is klimaat. Als christelijke partij heeft de ChristenUnie oog voor de schepping én voor mensen. Duurzaamheid vinden wij geen luxe maar een noodzaak om de aarde leefbaar te houden. Daarom moeten duurzame alternatieven betaalbaar zijn voor iedereen.

  In deze blog vertel ik waarom wij nu aandacht vragen voor isolatie van woningen.
  Mijn stelling is dat het in veel politieke een maatschappelijke discussies teveel over duurzame energieproductie gaat en te weinig over grootschalig en praktisch besparen van energie.
  De tochtstrippen kent iedereen zo langzamerhand wel. En de kachel een graadje lager kan ook, of trek een warme trui aan, zoals vandaag. Maar door alleen te focussen op de individuele gebruiker kijken we weg van grote problemen in onze maatschappij én de mogelijke oplossing. De oplossing: samen huizen isoleren.

  lees meer
 3. Groningen
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 21 december 2021

  ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor volgende generaties

  Het verkiezingsprogramma is bekend met daarin de plannen voor onze gemeente. De ChristenUnie Groningen gaat voor oog voor elkaar en oog voor de volgende generaties. We willen een centraal aanmeldformulier voor basisscholen, investeren in vergroening van de openbare ruimte en in een schone aarde door verduurzaming van woningen. 

  “Wij kiezen er met ons programma voor om aan de slag te gaan voor de komende generaties, door in te zetten op eerlijker onderwijs en een groenere, klimaatadaptieve toekomst voor onze gemeente”, aldus lijsttrekker Inge Jongman. Een centraal aanmeldformulier zorgt voor minder segregatie in het onderwijs. “The early bird gets the worm” moet niet opgaan voor basisschoolkinderen.

  lees meer

  Labels:

 4. Groepsfoto top 10 2
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 10 december 2021

  Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

  De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is bekend.

  Op de toplijst zijn bekende gezichten en nieuwkomers te zien. Lijsttrekker voor komende verkiezingen is Inge Jongman. Na jaren raadslid geweest te zijn, nam zij de afgelopen periode zitting in het college B&W. Peter Rebergen staat op plek 3, daarmee is gekozen voor ervaring en kennis. Rebergen, docent in opleiding voor het speciaal en praktijkonderwijs, is sinds 2014 actief als raadslid, eerst voor zijn woonplaats Ten Boer en sinds de herindeling voor de gemeente Groningen. 

  Beoogd fractievoorzitter en nummer twee Sten Wennink is een nieuw gezicht. Wennink is docent aan de Hanze Hogeschool en zet zich sinds 2018 in als lid van de fractie.

  lees meer

  Labels: