Maak onderscheid tussen Stad en Ommeland bij toeristenbelasting

Boerderij.jpg
TOP5CU-8147.jpg
Door Gerben Brandsema op 11 november 2020 om 12:00

Maak onderscheid tussen Stad en Ommeland bij toeristenbelasting

Door de herindeling van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer is toeristenbelasting ook in Ten Boer gaan gelden. Het tarief in de gemeente Groningen is €3,70, wat een stuk hoger is dan de tarieven in omliggende gemeenten. Omdat de voormalige gemeenten Ten Boer en Haren meer concurreren met buurgemeenten in het landelijk gebied dan met de stad Groningen, vindt de ChristenUnie het logischer om het tarief van de toeristenbelasting in Haren en Ten Boer te verlagen naar de tarieven in de buurgemeenten.

“Wij vinden het logischer dat de toeristenbelasting in het buitengebied concurrerend is aan de buurgemeenten, en dus niet aan de stad. Iemand die voor de rust en de ruimte naar Groningen komt zal kiezen tussen verschillende accommodaties in het landelijk gebied en niet de stad als optie overwegen. Stad en Ommeland hebben beide hun unieke karakter, het is belangrijk om daar waar kan dat onderscheid te blijven maken. Daar waar in de gemeente Groningen een andere dynamiek aanwezig is tussen de stad en het buitengebied, moeten we oog houden voor de mogelijkheden om daar rekening mee te houden.

Daarom roepen we op om de toeristenbelasting in het buitengebied qua tarief concurrerend te laten zijn aan de omliggende gemeenten. Samen met het CDA, de PVV en 100% Groningen dienen we woensdag tijdens het begrotingsdebat een motie hierover in.

Deel dit bericht

Labels: , ,