Berichten geschreven door Peter Rebergen

 1. Blog Sociale Rechtvaardigheid
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 20 februari 2024

  De Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid

  Ieder jaar, op 20 februari, is het de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. Het is een dag om stil te staan bij het verdelen van de basisbehoeften en het omzien naar elkaar. Het gaat over het samenleven van samenlevende mensen. Het houdt in dat we oog hebben voor elkaar en met elkaar betrokken zijn. En daarvoor is verbondenheid nodig. Als ChristenUnie zetten wij ons hier dagelijks voor in. We geloven dat het onze Bijbelse opdracht is. Om ook de belangen van de ander voor ogen te hebben (Filippenzen 2:4) en armen te ondersteunen (Galaten 2:10).

  lees meer
 2. scheuren groningen.jpg
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 20 april 2023

  Ereschuld

  Naar aanleiding van de presentatie van het eindrapport ‘Groningers boven gas’ van de parlementaire enquête commissie aardgaswinning is er regionaal gewerkt aan een gezamenlijke reactie. Op 19 april werd deze besproken in de gemeenteraad. Lees hier de woordvoering van fractievoorzitter Peter Rebergen over hoe het inlossen van de ‘ereschuld’ die Nederland heeft aan Groningen eruit zou moeten zien: 

  lees meer
 3. Kringloop (1).png
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 31 maart 2023

  "Ontzie kringloopwinkels bij handhaving registratieplicht!"

  Per 1 april zijn kringloopwinkels verplicht om naam en adres bij te houden van iedereen die spullen bij ze inlevert. Gezien de datum zou je bijna kunnen denken dat het om een grap gaat, maar medewerkers van kringloopwinkels staat het huilen nader dan het lachen. Samen met de PvdA heeft de ChristenUnie het college daarom verzocht coulant om te gaan met de nieuwe wet “Digitaal Opkopersregister” als het gaat om Groningse kringloopwinkels. 

  lees meer
 4. scheuren.png
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 24 februari 2023

  Reactie Parlementaire Enquête Gaswinning

  Vanmiddag heeft de Parlementaire Enquêtecommissie haar rapport gepresenteerd. Lees hier onze reactie. Wij gaan ook graag met u in gesprek over wat dit rapport voor Groningen betekent, op 6 maart om 20u in de Menorahkerk in Ten Boer. Van harte uitgenodigd bij deze gespreksavond!

  lees meer
 5. WerkbezoekWijs.JPG
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 8 februari 2023

  Werkbezoek WIJS

  Afgelopen woensdag waren we te gast bij één van de locaties van WIJS, aan de Metaallaan. WIJS verbindt studenten en samenleving: voor en met inwoners van Groningen zetten jongeren zich op allerlei manieren in. Ze helpen inwoners met juridische en financiële vragen, doen onderzoek naar wat er speelt in de wijk en organiseren projecten voor meer leefbaarheid. Voor de studenten een kans om praktijkervaring op te doen en te leren van de ervaringen van inwoners. Het initiatief werkt dus twee kanten op: studenten en stadjers helpen elkaar!

  lees meer
 6. Banners site en nieuwsbrief.png
  peter_vierkant.jpg FotoSten.jpeg
  Door Peter Rebergen, Sten Wennink op 11 januari 2023

  Veiligheid LHBTQIA+

  Vandaag bespreekt de gemeenteraad de veiligheid van de LHBTQIA+gemeenschap. Zij zijn helaas ook in Groningen vaker slachtoffer van (seksueel) geweld en respectloos gedrag. Dat past niet bij de inclusieve stad die Groningen wil zijn, maar boven alles past het niet bij het geloof in een God die al Zijn schepselen lief heeft. Zowel werd ons ook weer duidelijk, toen raadslid Sten Wennink vorige maand te gast was bij het COC Groningen/Drenthe.

  lees meer
 7. GeaBS.jpeg
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 21 december 2022

  Barmhartige Samaritaan 2022: Gea's Weggeefwinkel

  Onze vrijwilligersprijs gaat dit jaar naar Gea’s Weggeefwinkel Vinkhuizen. Hier kunnen mensen eens per week kosteloos winkelen. Vanochtend hebben we de prijs uitgereikt aan oprichter Gea en kregen we een rondleiding door de winkel. 

  lees meer
 8. Fotovrijwilligers.png
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 16 november 2022

  Dag van de Vrijwilliger

  Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. In Groningen zet een derde van de volwassenen zich in als vrijwilliger, maar dat aantal neemt af. Daarom dienden wij afgelopen raadsvergadering een motie in om vrijwilligerswerk te waarderen en te stimuleren. Het voorstel werd aangenomen: op 7 december 2023 vindt de eerste editie van de Groningse Dag voor de Vrijwilliger plaats!

  lees meer
 9. Stadshuis.png
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 17 oktober 2022

  Onze bijdrage aan het debat over energie en inflatie

  Op 12 oktober kwam de gemeenteraad in Groningen bijeen voor een extra raadsvergadering om een crisispakket voor de stijgende energie- en leefkosten te bespreken. Lees hier onze bijdrage aan het debat.

  lees meer
 10. peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 22 september 2022

  Studentenprotest Energietoeslag

   Op donderdag 6 oktober as. vindt op de Grote Markt een studentenprotest plaats voor energietoeslag voor studenten. Studenten zijn nu in de regeling uitgesloten van de energietoeslag. In deze blog licht ik onze overwegingen bij het steunen van dit protest toe. 

  lees meer