Berichten over Gebed

 1. Week van gebed foto
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 18 januari 2022

  Waarom wij bidden

  Meestal delen wij op deze pagina iets over de voorstellen, moties of beleid waar wij als fractie mee bezig zijn. Wij proberen onze volgers een goed beeld te geven van onze standpunten in de verschillende dossiers die spelen. 

  Over het enige onderdeel dat elke maandagavond terugkomt op de agenda, hebben wij het daarentegen niet zo vaak: de opening met gebed. Er zijn zoveel andere dingen om te benoemen, het is soms een uitdaging voor een kleine fractie met drie raadsleden de drukke politieke agenda bij te benen.

  En toch. Als de voorzitter op maandagavond vraagt: “zullen we beginnen?”, dan gaat de laptop juist dicht en houden we ons even niet bezig met politiek. Elke week bereidt een ander lid van de fractie een opening voor. Dat kan van alles zijn: een lezing uit de Bijbel, natuurlijk, maar ook een gedicht, een stuk uit een interview, een kunstwerk. Daarna spreekt diegene een kort gebed uit waarin wij om zegen vragen voor de beslissingen die worden genomen. Zo’n opening geeft een mooi inkijkje in het persoonlijke (geloofs)leven van de fractieleden, wat hen inspireert, en hun motivatie om zich in de politiek in te zetten. Maar belangrijker nog: de opening plaatst alles wat erop volgt in een bepaald perspectief. Wat dat is, verwoordt oud-Kamerlid Eppo Bruins in zijn GroenLezing treffend, als hij het heeft over gebed: 

  lees meer