Berichten over aardbevingen

 1. DorpshuisTB.JPG
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 6 juni 2023

  Tweede Kamerfractie bezoekt Groningen

  Vandaag en morgen gaat de Tweede Kamer (opnieuw) in debat over het rapport van de Parlementaire Enquête-commissie Aardgaswinning Groningen (Pegas). In voorbereiding daarop bracht op maandag 8 mei de (vrijwel) voltallige Kamerfractie van de ChristenUnie een bezoek aan Groningen. Raadslid Peter Rebergen: “De wetenschap van de grote impact op het leven van Groningers is wat het debat nodig heeft. Dat zie je pas, als je mensen in de ogen kijkt. Groningen moet recht worden gedaan, daarom is dit bezoek in de voorbereiding zo belangrijk.”

  lees meer
 2. scheuren.png
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 24 februari 2023

  Reactie Parlementaire Enquête Gaswinning

  Vanmiddag heeft de Parlementaire Enquêtecommissie haar rapport gepresenteerd. Lees hier onze reactie. Wij gaan ook graag met u in gesprek over wat dit rapport voor Groningen betekent, op 6 maart om 20u in de Menorahkerk in Ten Boer. Van harte uitgenodigd bij deze gespreksavond!

  lees meer
 3. scheuren groningen
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 15 juli 2022

  Werkbezoek Stut en Steun

  Twee weken geleden brachten wij een werkbezoek aan Stut en Steun in Loppersum. Stut en Steun is er voor iedereen die schade van de gaswinning ondervindt. Als fractie horen wij regelmatig dat mensen vastlopen in de procedures van schadeafhandeling en versterking. Het gaat om complexe dossiers en ingewikkelde regels, waardoor mensen het overzicht kwijtraken. Wij wilden horen hoe Stut en Steun Groningers ondersteunt. 

  lees meer