Berichten geschreven door Sten Wennink

 1. - Spreuken 307-9 (1).jpg
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 25 mei 2023

  Zondagsrust

  In de afgelopen periode hebben we in de gemeenteraad discussie gevoerd over de zondagsopening. Aanleiding daarvoor was de handhaving bij ‘Broodje van Eigen Deeg’ in Groningen. Deze broodjeszaak is zeven jaar lang op zondagochtend open geweest, maar had daar geen vergunning voor. 

  lees meer
 2. Banners site en nieuwsbrief.png
  FotoSten.jpeg peter_vierkant.jpg
  Door Sten Wennink, Peter Rebergen op 11 januari 2023

  Veiligheid LHBTQIA+

  Vandaag bespreekt de gemeenteraad de veiligheid van de LHBTQIA+gemeenschap. Zij zijn helaas ook in Groningen vaker slachtoffer van (seksueel) geweld en respectloos gedrag. Dat past niet bij de inclusieve stad die Groningen wil zijn, maar boven alles past het niet bij het geloof in een God die al Zijn schepselen lief heeft. Zowel werd ons ook weer duidelijk, toen raadslid Sten Wennink vorige maand te gast was bij het COC Groningen/Drenthe.

  lees meer
 3. Voetbalveld.jpg
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 26 oktober 2022

  Geen grote schermen op de markten voor het WK voetbal in Qatar

  Het WK in Qatar gaat gepaard met grootschalige schending van mensenrechten. Tijdens het vragenuur op 26 oktober hebben we daarom het college opgeroepen om geen vertoningen van het WK voetbal op grote schermen op bijvoorbeeld de Grote Markt of de Vismarkt te faciliteren. 

  lees meer
 4. Zaaien.png
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 13 juli 2022

  Voorjaarsdebat: "Wie veel zaait, zal ook veel oogsten"

  ''Bedenk dit als je iets wilt geven: iemand die zuinig zaait, zal ook weinig oogsten. En iemand die veel zaait, zal ook veel oogsten.'' (2 Kor. 9:6-7)

  Dat schreef Paulus zo'n tweeduizend jaar geleden en het is nu nog steeds actueel. Het gaat over de waarde van geld. Ik wilde vandaag graag beginnen met dit vers omdat het richting geeft bij het beantwoorden van de vraag: "Wat vinden we van het geld dat is uitgegeven?", en: "Wat willen we volgend jaar?"

  lees meer
 5. Inge Overweeghuis Evaluatie.jpeg
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 28 juni 2022

  Evaluatie Overweeghuis: "Een aanwinst voor Groningen"

  Afgelopen dinsdag kreeg Inge Jongman het evaluatierapport van het Overweeghuis overhandigd. In het Overweeghuis worden vrouwen opgevangen die in de prostitutie zijn vastgelopen. In de afgelopen jaren is aan vijftig vrouwen hulp verleend. De evaluatie laat zien hoe levensveranderend dit initiatief is. 

  lees meer
 6. Banner Blog Coalitie.png
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 13 juni 2022

  Een coalitieakkoord met Oog voor Elkaar

  Vanochtend bood formateur Gijsbertsen het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie aan burgemeester Schuiling aan. Vanuit de ChristenUnie zijn we blij met het gezamenlijke verhaal van dit coalitieakkoord. In deze blog licht ik een aantal punten toe, waar wij ons sterk voor hebben gemaakt.  

  lees meer
 7. Werkbezoek Stichting Present.png
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 3 juni 2022

  Werkbezoek bij Stichting Present

  Afgelopen donderdag waren we te gast aan de Ulgersmaweg, waar naast de Voedselbank ook Stichting Present gevestigd is. Goed om bijgepraat te worden over de signalen die de mensen in het veld oppikken en samen na te denken over hoe we deze mooie organisatie in Groningen kunnen ondersteunen. 

  lees meer
 8. FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 21 april 2022

  ChristenUnie gaat formeren met GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en SP

  Na de uitslag van de verkiezingen en het duidingsdebat van 23 maart is informateur Mattias Gijsbertsen begonnen met het zoeken naar kansrijke coalities. De ChristenUnie heeft, met het verkiezingsprogramma onder de arm, meerdere gesprekken mogen voeren. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat de informateur in zijn eindrapport op 19 april het verkennen van een coalitie tussen GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie aanbeveelt.

  lees meer