Berichten over #oogvoorelkaar

 1. BannerCUGLetc.png
  FotoSten.jpeg
  Door Sten Wennink op 21 april 2022

  ChristenUnie gaat formeren met GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en SP

  Na de uitslag van de verkiezingen en het duidingsdebat van 23 maart is informateur Mattias Gijsbertsen begonnen met het zoeken naar kansrijke coalities. De ChristenUnie heeft, met het verkiezingsprogramma onder de arm, meerdere gesprekken mogen voeren. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat de informateur in zijn eindrapport op 19 april het verkennen van een coalitie tussen GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie aanbeveelt.

  lees meer
 2. Kolencentrale
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 12 februari 2022

  Het kan wel een beetje minder

  Wij geloven dat we de opdracht hebben gekregen de aarde te bebouwen en bewaren. Roofbouw plegen en het uitbuiten van de aarde passen daar niet bij  (Gen. 2:15/3:23). Het gebruiken van de grondstoffen op de manier die we nu doen kunnen we bovendien zo niet volhouden. Als elk land zo leefde als Nederland, zouden we op 4 april van dit jaar meer natuurlijke grondstoffen hebben verbruikt dan de aarde in één jaar tijd kan vernieuwen. Nu ligt dit moment, “Earth Overshoot Day”, wereldwijd rond eind juli. Dat betekent dat er een grote disbalans is tussen productie en gebruik van grondstoffen. En de vraag naar grondstoffen neemt alleen maar toe. De ChristenUnie vindt dat het anders moet. Voor de oplossing zijn we afhankelijk van landelijk en internationaal beleid. Maar ook hier in de gemeente Groningen kunnen wij een steentje bijdragen. En daarom beginnen wij met het stellen van drie vragen.

  lees meer
 3. Jongen tegen Hek
  TOP5CU-8147.jpg
  Door Gerben Brandsema op 14 januari 2022

  ChristenUnie Groningen: Onvoldoende zicht op minderjarige jongens in de prostitutie

  Onze fractie maakt zich zorgen over de positie van (minderjarige) jongens die seksueel worden uitgebuit. Er is totaal geen zicht op minderjarige jongens in de prostitutie, zo blijkt uit het vorige maand verschenen rapport van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) en hulpverleningsorganisatie Lumens. 

  In vijf jaar tijd kwamen slechts 45 jongens in beeld bij officiële instanties, tegenover ruim 1.100 meisjes. Dat is een bizar verschil, vindt onze fractie. Het verschil klopt volgens hulpverleners en slachtoffers zelf ook niet. Dat komt door verschillende redenen: er kunnen bijvoorbeeld taboes rusten op het vragen om hulp, op geaardheid en op het hardnekkige idee dat mannen geen slachtoffer horen te zijn.

  lees meer