Berichten over Groningen

 1. WerkbezoekWijs.JPG
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 8 februari 2023

  Werkbezoek WIJS

  Afgelopen woensdag waren we te gast bij één van de locaties van WIJS, aan de Metaallaan. WIJS verbindt studenten en samenleving: voor en met inwoners van Groningen zetten jongeren zich op allerlei manieren in. Ze helpen inwoners met juridische en financiële vragen, doen onderzoek naar wat er speelt in de wijk en organiseren projecten voor meer leefbaarheid. Voor de studenten een kans om praktijkervaring op te doen en te leren van de ervaringen van inwoners. Het initiatief werkt dus twee kanten op: studenten en stadjers helpen elkaar!

  lees meer
 2. Banners site en nieuwsbrief.png
  FotoSten.jpeg peter_vierkant.jpg
  Door Sten Wennink, Peter Rebergen op 11 januari 2023

  Veiligheid LHBTQIA+

  Vandaag bespreekt de gemeenteraad de veiligheid van de LHBTQIA+gemeenschap. Zij zijn helaas ook in Groningen vaker slachtoffer van (seksueel) geweld en respectloos gedrag. Dat past niet bij de inclusieve stad die Groningen wil zijn, maar boven alles past het niet bij het geloof in een God die al Zijn schepselen lief heeft. Zowel werd ons ook weer duidelijk, toen raadslid Sten Wennink vorige maand te gast was bij het COC Groningen/Drenthe.

  lees meer
 3. alv 14 mei geannuleerd.jpg
  Oog voor elkaar logo blauw.jpg
  Door ChristenUnie Groningen op 1 april 2020

  Annulering ALV 14 mei 2020

  Beste leden,

  Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen vanuit het kabinet en het RIVM heeft het bestuur besloten de Algemene Ledenvergadering van 14 mei 2020 te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum.

  lees meer

  Labels: