Berichten over studenten

 1. WerkbezoekWijs.JPG
  peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 8 februari 2023

  Werkbezoek WIJS

  Afgelopen woensdag waren we te gast bij één van de locaties van WIJS, aan de Metaallaan. WIJS verbindt studenten en samenleving: voor en met inwoners van Groningen zetten jongeren zich op allerlei manieren in. Ze helpen inwoners met juridische en financiële vragen, doen onderzoek naar wat er speelt in de wijk en organiseren projecten voor meer leefbaarheid. Voor de studenten een kans om praktijkervaring op te doen en te leren van de ervaringen van inwoners. Het initiatief werkt dus twee kanten op: studenten en stadjers helpen elkaar!

  lees meer
 2. peter_vierkant.jpg
  Door Peter Rebergen op 22 september 2022

  Studentenprotest Energietoeslag

   Op donderdag 6 oktober as. vindt op de Grote Markt een studentenprotest plaats voor energietoeslag voor studenten. Studenten zijn nu in de regeling uitgesloten van de energietoeslag. In deze blog licht ik onze overwegingen bij het steunen van dit protest toe. 

  lees meer
 3. vrouw met laptop.jpg
  TOP5CU-8210.jpg
  Door Tessa Moorlag op 17 februari 2021

  Zorg voor meer studieplekken voor alle studenten

  Op dit moment zijn er te weinig studieplekken beschikbaar voor studenten. In de Universiteitsbibliotheek (UB) is er bijvoorbeeld alleen plek voor ‘kwetsbare’ studenten. Volgens de Rijksuniversiteit zijn dit studenten die vanwege bijzondere omstandigheden behoefte hebben aan een externe studieplek. Denk bijvoorbeeld aan studenten met sterke concentratie- of structuurproblemen of prikkelgevoeligheid, al dan niet veroorzaakt door een functiebeperking, psychische/medische problematiek of een moeilijke thuissituatie. Wij vinden het heel goed dat er oog is voor deze groep studenten, maar vinden dat er ook geluisterd moet worden naar behoefte van de vele studenten die buiten deze specifieke doelgroep vallen. Daarom stellen we vandaag vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

  lees meer